Månedens anbefaling

Så begynder vi igen med månedens anbefaling. Og nu har det jo lige været Pride, og I den anledning - og fordi at nyere definitioner af multikulturel litteratur ikke kun dækker etnicitet, men handler om at skabe inklusion og lighed mere bredt - er denne måneds anbefaling:

"Nu er det min tur - Maries mor og mutti" af Cecilia Hafezan Abel.

Det er en historie om Marie som både har en mor og en mutti, og som oplever at hendes klassekammerater tror hun lyver, for som de siger 'alle har en far'. Maries forældre prøver at hjælpe hende, men det er svært, men til sidst lykkedes det da mor og mutti kommer over på skolen og møder de andre elever. Og så bliver det vendt til at være ret sejt at have to mødre.

Bogen kan starte nogle fine snakke med børn om at familier ser forskellige ud. Og har på en måde en fin morale om at det ukendte kan virker forkert/fremmed, men når man møder det er det helt anderledes.

Omvendt tror jeg også at bogen viser, hvordan man kan have det som marginaliseret gruppe, man kan ikke få lov til at være 'neutral' eller 'normal', enten opfattes man som 'forkert' eller 'mega-sej'. Men ved at bruge bogen til at snakke med sine børn om at man sagtens kan have 2 mødre, 2 fædre osv. er man med til at normalisere det og så vil det forhåbenligt i fremtiden ikke opfattes som anderledes, hvad end det er godt eller skidt.

God læsning!

Skærmbillede 2019-08-14 kl. 09.47.17.png