Camilla Kaj Paulsen
 
Camilla.jpg

“Jeg hedder Camilla Kaj Paulsen…”

Og jeg har arbejdet med børn og kulturmøder i efterhånden 11 år. Projektet her startede med, at jeg fik en datter for over 3 år siden. Hun blev lidt ældre, og da vi havde været igennem børnebøgerne, om hvad bondegårdsdyrene hedder, hvad de forskellige madvarer hedder osv. så tænkte jeg, at nu skulle vi på biblioteket og låne nogle bøger om integration - og om at vi allesammen har forskellige kulturer. Men det viste sig, at der ikke fandtes sådan nogle bøger for så små børn.

Jeg fandt frem til forskning, der sagde, at når børn er et halvt år kan de se forskel på hudfarver, og fra de er 3 år, begynder de at bruge kulturforskelle som en magtfaktor til at bestemme, hvem der må være med i deres lege, og hvem der ikke må. Jeg fandt også frem til, at bøger er ligesom et spejl og et vindue. Et spejl, så man kan genkende sig selv og opleve, at man er ‘normal’, fordi der er andre ligesom én selv. Et vindue, så man kan lære noget om andre verdner, andre kulturer, andre liv.

Derfor syntes jeg at det var problematisk, at der ikke var nogle børnebøger som handlede om 2 danske børn med forskellige kulturer, som kunne bruges til at tage dialogen med de helt små børn. Derfor gik jeg igang med at skrive børnebogen om Nour og Nora.

Jeg søgte fonde og oprettede en kickstarter kampagne og fik hjælp af utrolig mange mennesker, som også syntes, at der var brug for sådan en bog. Og sådan blev bogen til. Jeg har hørt pædagoger efterspørge redskaber til at tale med børn om kulturforskelle- og ligheder. Mange er idag berøringsangste, fordi det ofte er et politisk betændt emne, og man er bange for at sige noget forkert. Sådan kan jeg også selv have det. Derfor er bogen nu blevet til et undervisningsmodul, hvor man kan lære, hvordan man tager dialogen med børn, hvorfor det er vigtigt, man gør det, og hvad man ikke skal gøre/sige.

Kontakt mig, hvis du er interesseret i at høre mere.

-

Bogen er finansieret af Nørrebro Lokaludvalg, Max Fodgaard Fonden, La Cour & Faber og en crowdfunding på Kickstarter.

Bogen er blevet til med hjælp fra pædagogiske konsulenter, integrationskonsulenter og Mellemfolkeligt Samvirke.