Hvad siger læserne?

“Jeg blev rørt. Det er en utrolig fin bog. Det kan kun blive meget smukt. Som mor til et brunt barn er sådan en bog bare meget vigtigt.”
— Natasha Al-Hariri, debattør, selvstændig konsulent og jurist
“Kulturmøder er et følsomt emne, der kan være svært at berøre, men med denne smukke fortælling kommer Camilla Kaj Paulsen os til undsætning. Gennem reflekterende spørgsmål lokker bogen os ind i et børneunivers, hvor det bliver bekvemt at tale om vores forskelligheder og ligheder som mennesker og som børn.”
— Liv i Dali, konsulent i Det Syriske Kulturinstitut
“Det er super fedt at Nour og Nora er så nysgerrige på hinanden og agere så normalt i kultursammenstødet. Jeg tror virkelig at der er efterspørgsel efter sådan en bog, og at det vil ændre nogle tanker hos børn og voksne.”
— Parwana Haydar, meningsdanner mod diskrimination
“Det er ikke bare en højtlæsningsbog, men også en hjælpeguide til videre refleksion og handling. Som sprogvejleder kan jeg kun være tilfreds med, at man har tænkt sprogstrategierne med ind.”
— Leni Weinholdt Pedersen, sprogvejleder i Børne- og Ungdomsforvaltningen
“Nour og Nora er en fin børnefortælling, der som noget helt nyt beskæftiger sig med de ulighedsmekanismer, der er til stede allerede i den helt tidlige barndom. Denne lille fiktive fortælling om et møde mellem to af de yngste borgere i Danmark starter en vigtig samtale om nogle af de helt store ulighedsproblematikker i vores samfund i dag.”
— Gry Arendse Voss, kurator på Roskilde Festivals Equality program 2016-2018
“Super aktuel og vigtig for alle os, der arbejder i institutioner med børn. Jeg har gennem de senere år som specialpædagog selv arbejdet med børn med anden kulturel baggrund og hudfarve og også selv oplevet en Nour. Og som mørk kvinde og mor til 4 børn, som er en blanding af en lys far og en mørk mor, ved jeg bestemt hvor vigtigt det er at have fokus på børns forskellige udseende og baggrund og de dilemmaer, der kan opstå.”

— Lisbet Bro Clausen, specialpædagog

Hvad siger lytterne?

Jeg kan varmt anbefale Camilla Kaj Paulsen, som læste op fra sin bog med stort nærvær og ro. Hun var god til at fange børnenes interesse og til at kommunikere med og til børn. Børnene lyttede koncentreret til historien, og var med på Camillas indlagte dialog om Nour og Noras oplevelser. Bagefter var børnene ivrige deltagere i legen som Camilla havde forberedt og som bogen lægger op til. Rigtig god idé at kombinere oplæsning med efterfølgende fysisk aktivitet.
— Trine Lynge Bergdahl, børnebibliotekar Nørrebro Bibliotek
Børnehaven Bellahøj arbejder vi meget med sprog og dialogisk læsning, og børnene syntes derfor også, det var en god, sjov og spændende oplevelse, at høre Camilla læse sin bog op, og de svarede ivrigt på de spørgsmål, Camilla stillede undervejs. Efter læsningen satte Camilla en lille leg i gang, hvor vi fik talt med børnene om nogle af de emner, som blev vendt i bogen, og børnene syntes det var sjovt, og de deltog gerne.
— Anders L. Tipsmark, Pædagog, Børnehaven Bellahøj