Vidste du, at når børn er et halvt år, kan de kende forskel på hudfarver?

Og fra de er 3 år, begynder de at bruge kulturforskelle til at bestemme, hvem der må være med i deres lege?  

undervisning.jpg
IMG_2407.jpg

Undervisningsmodul

Oplægget kommer igennem spørgsmålene:

  • Hvorfor er det vigtigt at tale med børn om kulturforskelle- og ligheder?

  • Hvordan taler man med børn om kulturforskelle- og ligheder på en inkluderende og positiv måde?

    • Hvordan kan man i bedste mening komme til at stigmatisere?

  • Hvilke konkrete redskaber kan man bruge?

Oplægget er en kobling mellem teori og praksis og giver helt konkrete arbejdsmetoder, som man kan bruge i dagligdagen, når der opstår spørgsmål om det der med kultur. Oplægget kobles op på bogen ‘Nour og Noras første dag i børnehave’, som indeholder konkrete aktiviteter, men også tager nogle dagligdagstematikker op som fx. madpakker, højtider, sprog, hudfarver, hvor bogen kan være et redskab til at tale om nogle - til tider - svære emner.  


“Super aktuel og vigtig for alle os, der arbejder i institutioner med børn. Jeg har gennem de senere år som specialpædagog selv arbejdet med børn med anden kulturel baggrund og hudfarve og også selv oplevet en Nour. Og som mørk kvinde og mor til 4 børn, som er en blanding af en lys far og en mørk mor, ved jeg bestemt hvor vigtigt det er at have fokus på børns forskellige udseende og baggrund og de dilemmaer, der kan opstå.”
— Lisbet Bro Clausen, specialpædagog

Det praktiske

Oplægget kan tilpasses alt efter, hvilket behov man har. Det kan være en forelæsning på 1 time. Eller det kan være et undervisningsforløb over 2-3 dage, hvor man starter med den teoretiske del, hvor Camilla Kaj Paulsen kommer ud i den enkelte vuggestue eller børnehave og observerer samt guider til, hvordan man kan gribe kulturelle udfordringer an.   

Skriv en mail om jeres ønsker og behov, så finder vi ud af det!