Marts nyheder

Den første og vildeste nyhed er, at jeg lige nu arbejder på at få en ny Nour og Nora bog ud i verden. Juhuuu. Den kommer til at hedde ‘Nour og Nora holder Eid-mas’  

Forlaget Uro kommer til at udgive den. Bogen kommer til at have fokus på højtider for 'Nour og Noras første dag i børnehave' slutter jo med, at de skal til Eid dagen efter. Den kommer til at handle om, at selvom højtider er forskellige, så er de også ret ens. Det er vi i fuld gang med at fundraise til og finde samarbejdspartnere. Vi glæder os til at komme rigtigt igang og håber I vil følge med i processen.

Bogen kommer også til at blive til et undervisningsforløb, hvor man kan lave sin egen højtid, og henvender sig til børn i indskolingen.

Bogen kommer til oktober, hvis vi kan få fundraiset pengene til bogen.

Månedens anbefaling

Månedens anbefaling er ‘Godnathistorier for rebelske piger’ af Francesca Cavallo og Elena Favilli.

Bogen sikre lige etnisk repræsentation ved at det ikke kun er de vestlige heltinder som vi ofte høre om som Astrid Lindgren, Coco Chanel, Hillary Clinton osv. Men også Alek Wek fra Sudan, som levede som flygtning som lille og som Idag er supermodel. Fadumo Dayib fra Sudan, der også har været flygtning og som er politikere og desuden Somalias første kvindelige præsidentkandidat.

Så er Rosa Parks, som var aktivist fra USA og Malala Yousafzai - aktivist fra Pakistan - også med. Altså alt i alt en masse fantastisk seje kvinder og så er der også historien om Coy Maths skoleelev fra USA, som engang var en dreng, men nu er en pige, selvom hun ikke er så gammel.

Bogen kan starte nogle gode samtaler om piger, kvinder, der har trodset deres skæbne, som har sagt ‘jeg vil ikke finde mig i..’ eller som kæmper for andres retfærdighed. Om at man selv kan gøre noget for at skabe forandring.

Næste måned

14. marts skal jeg læse op i Kvarterhuset på Holmbladsgade i Købehavn kl. 16-17, vi skal lege nogle lege og jeg vil fortælle om baggrunden for bogen. Kom med! 

Husk at I kan følge med i projektet på Facebook